Feltételek

A Bankmonitor Jobb Tudni wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen David.csabraki (vitalap | szerkesztései) 2019. augusztus 23., 09:42-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „Category:Személyi kölcsön A személyi kölcsön felvételére magánszemélyek jogosultak, ezen túl elvárás a minimum 3-12 hónapos határozatlan idejű munka…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

A személyi kölcsön felvételére magánszemélyek jogosultak, ezen túl elvárás a minimum 3-12 hónapos határozatlan idejű munkaviszony. Általános feltétel, hogy az igénylőnek legalább 18 évesnek kell lennie, és a hitel futamideje alatt az adós nem töltheti be a 70 éves kort. A minimális életkor meghatározásában rendszerint eltérő a banki gyakorlat. A bankok többsége inkább 20-23 éves korhatárt köt ki. Van olyan bank, amelyik idősebbek számára is hitelez, de ekkor feltétel a hitelfedezeti biztosítás megkötése.

A hitelbírálathoz legalább 3 havi számlakivonatot is bekérnek, amelynek során megvizsgálják az utalásokat, a beérkező munkabért. Ezeken felül a legtöbb esetben kötelező állandó magyar lakcímet is felmutatunk. A KHR (BAR) listán szereplő negatív minősítésű adósok igénylése azonnal elutasításra kerül.

Valami nem érthető?

A Bankmonitor pénzügyi szakértői megválaszolják kérdéseid!