„Lekötött bankbetét” változatai közötti eltérés

A Bankmonitor Jobb Tudni wikiből
 
1. sor: 1. sor:
Olyan betétszerződés a bank és az ügyfél között, mely szerint az ügyfél a futamidő végig nem rendelkezhet a banknál elhelyezett lekötött pénzösszeg mellett. Amennyiben az ügyfél mégis fel szeretné mondani a betétet, hogy hozzáférhessen az elhelyezett pénzösszeghez, akkor a felhalmozott kamatot részben vagy egészben elveszíti. A betétes ugyan nem rendelkezhet a pénzösszeg felett, cserébe a lekötött betét által fizetett kamatok magasabbak, mint [[Felmondásos bankbetét|felmondásos]] vagy [[Látra szóló bankbetét|látra szóló betétek]] esetén.
+
Olyan betétszerződés a bank és az ügyfél között, mely szerint az ügyfél a [[Betét futamideje|futamidő]] végéig nem rendelkezhet a banknál elhelyezett lekötött pénzösszeg mellett. Amennyiben az ügyfél mégis fel szeretné mondani a betétet, hogy hozzáférhessen az elhelyezett pénzösszeghez, akkor a felhalmozott kamatot részben vagy egészben elveszíti. A betétes ugyan nem rendelkezhet a pénzösszeg felett, cserébe a lekötött betét által fizetett kamatok magasabbak, mint [[Felmondásos bankbetét|felmondásos]] vagy [[Látra szóló bankbetét|látra szóló betétek]] esetén.

A lap jelenlegi, 2019. június 24., 06:43-kori változata

Olyan betétszerződés a bank és az ügyfél között, mely szerint az ügyfél a futamidő végéig nem rendelkezhet a banknál elhelyezett lekötött pénzösszeg mellett. Amennyiben az ügyfél mégis fel szeretné mondani a betétet, hogy hozzáférhessen az elhelyezett pénzösszeghez, akkor a felhalmozott kamatot részben vagy egészben elveszíti. A betétes ugyan nem rendelkezhet a pénzösszeg felett, cserébe a lekötött betét által fizetett kamatok magasabbak, mint felmondásos vagy látra szóló betétek esetén.