„Személyi kölcsön elő- és végtörlesztése” változatai közötti eltérés

A Bankmonitor Jobb Tudni wikiből
 
1. sor: 1. sor:
 
[[Category:Személyi kölcsön]]
 
[[Category:Személyi kölcsön]]
Alapvetően a személyi kölcsön előtörlesztési díja '''maximum 1 százalék''' lehet, ha a futamidőből egy évnél több van hátra. Amennyiben már kevesebb, mint egy év van hátra a visszafizetésből, akkor '''maximum 0,5 százalékos''' mértékkel kell számolni. Ugyanakkor, ha legfeljebb 200 ezer forintot forgatsz be a hiteledbe és a megelőző 12 hónapban még nem éltél az előtörlesztéssel, akkor nem számíthat fel díjat a bank, vagyis '''ingyenes az előtörlesztés'''. Az előtörlesztéssel a fennálló tartozásunk csökken, ezért összességében kevesebb kamatot fizetünk a banknak, ráadásul a havi hitelkiadás is mérséklődik.
+
Alapvetően a személyi kölcsön előtörlesztési díja '''maximum 1 százalék''' lehet, ha a futamidőből egy évnél több van hátra. Amennyiben már kevesebb, mint egy év van hátra a visszafizetésből, akkor '''maximum 0,5 százalékos''' mértékkel kell számolni. Ugyanakkor, ha legfeljebb 200 ezer forintot forgatsz be a hiteledbe és a megelőző 12 hónapban még nem éltél az [[előtörlesztés]]sel, akkor nem számíthat fel díjat a bank, vagyis '''ingyenes az előtörlesztés'''. Az előtörlesztéssel a fennálló tartozásunk csökken, ezért összességében kevesebb kamatot fizetünk a banknak, ráadásul a havi hitelkiadás is mérséklődik.

A lap jelenlegi, 2019. augusztus 23., 11:39-kori változata

Alapvetően a személyi kölcsön előtörlesztési díja maximum 1 százalék lehet, ha a futamidőből egy évnél több van hátra. Amennyiben már kevesebb, mint egy év van hátra a visszafizetésből, akkor maximum 0,5 százalékos mértékkel kell számolni. Ugyanakkor, ha legfeljebb 200 ezer forintot forgatsz be a hiteledbe és a megelőző 12 hónapban még nem éltél az előtörlesztéssel, akkor nem számíthat fel díjat a bank, vagyis ingyenes az előtörlesztés. Az előtörlesztéssel a fennálló tartozásunk csökken, ezért összességében kevesebb kamatot fizetünk a banknak, ráadásul a havi hitelkiadás is mérséklődik.

Valami nem érthető?

A Bankmonitor pénzügyi szakértői megválaszolják kérdéseid!