„Személyi kölcsön kamata” változatai közötti eltérés

A Bankmonitor Jobb Tudni wikiből
 
1. sor: 1. sor:
 
[[Category:Személyi kölcsön]]
 
[[Category:Személyi kölcsön]]
A kölcsönt havi részletekben kell törlesztenünk, melynek mértékét nagy mértékben befolyásolja a kamat, vagyis a pénz használatának díja. A bankok a személyi kölcsön felvétele során kamatkedvezményeket is nyújtanak, ha valamilyen plusz feltételt teljesítünk, ezáltal több ezer forinttal kedvezőbb törlesztőrészlettel találkozhatunk. A hitelintézetek a kedvezőbb kamatért tipikusan a '''jövedelemérkeztetést''' és az '''aktív számlahasználatot''' várják el. A kölcsön éves díját a THM (teljes hiteldíj mutató) mutatja meg. Minél magasabb ez az érték, annál nagyobb a kölcsön után teljes visszafizetendő összeg.  A THM szint nagyságára jogszabály határoz meg felső korlátot: a THM nem haladhatja meg a jegybanki alapkamat 24 százalékponttal növelt mértékét.
+
A kölcsönt havi részletekben kell törlesztenünk, melynek mértékét nagy mértékben befolyásolja a [[kamat]], vagyis a pénz használatának díja. A bankok a személyi kölcsön felvétele során kamatkedvezményeket is nyújtanak, ha valamilyen plusz feltételt teljesítünk, ezáltal több ezer forinttal kedvezőbb törlesztőrészlettel találkozhatunk. A hitelintézetek a kedvezőbb kamatért tipikusan a '''jövedelemérkeztetést''' és az '''aktív számlahasználatot''' várják el. A kölcsön éves díját a [[THM]] (teljes hiteldíj mutató) mutatja meg. Minél magasabb ez az érték, annál nagyobb a kölcsön után teljes visszafizetendő összeg.  A THM szint nagyságára jogszabály határoz meg felső korlátot: a THM nem haladhatja meg a jegybanki alapkamat 24 százalékponttal növelt mértékét.

A lap jelenlegi, 2019. augusztus 23., 11:34-kori változata

A kölcsönt havi részletekben kell törlesztenünk, melynek mértékét nagy mértékben befolyásolja a kamat, vagyis a pénz használatának díja. A bankok a személyi kölcsön felvétele során kamatkedvezményeket is nyújtanak, ha valamilyen plusz feltételt teljesítünk, ezáltal több ezer forinttal kedvezőbb törlesztőrészlettel találkozhatunk. A hitelintézetek a kedvezőbb kamatért tipikusan a jövedelemérkeztetést és az aktív számlahasználatot várják el. A kölcsön éves díját a THM (teljes hiteldíj mutató) mutatja meg. Minél magasabb ez az érték, annál nagyobb a kölcsön után teljes visszafizetendő összeg. A THM szint nagyságára jogszabály határoz meg felső korlátot: a THM nem haladhatja meg a jegybanki alapkamat 24 százalékponttal növelt mértékét.

Valami nem érthető?

A Bankmonitor pénzügyi szakértői megválaszolják kérdéseid!