Lízing vagy pénzügyi lízing

A Bankmonitor Jobb Tudni wikiből

Hitellel kombinált bérleti szerződés, melynek során a bérlemény a lízing végéig a lízingbe adó tulajdonában marad. Típusától függően a lízing végén vagy automatikusan átkerül a bérlő tulajdonába, vagy bizonyos összegért megvásárolhatja a bérbe vevő.

Kapcsolódó fogalmak

Lakáshitel

Azok a jelzálog alapú hitelek, amelyek célja valamilyen lakhatási célú ingatlan (tehát üzlethelyiség kizárva) megvásárlása, felújítása, korszerűsítése bővítése. A lakáshitel típusú hitelkonstrukció felhasználható lakás, családi ház, építési telek megvásárlásához, építéséhez, és lakáscélú hitel kiváltására egyaránt. Bizonyos esetekben a bankok nyaralók, zártkerti ingatlanok finanszírozásához is lakáshitelt nyújtanak.

A lakáshitelek főként a kedvezőbb kamatozása által különböznek más jelzálog hitelektől (például a szabad felhasználású hitelektől).

Lakástakarék

A lakástakarék évi 30%-os állami támogatással (maximum évi 72 ezer Ft-tal) elérhető lakáscélú megtakarítás, melyhez opcionálisan kedvezményes hitel is társul. Minden magyar adószámmal rendelkező magánszemély (és társasház) igénybe veheti jövedelemtől függetlenül.

Kapcsolódó cikkek

Lakásvásárlás: nagyon gondold meg, mielőtt belevágnál a lízingbe!

Lakáshitel kalkulátor

Keress 14 bank 500 lakáshitele közül. Kalkulálj!

Lakáshitel kalkulátor

Valami nem érthető?

A Bankmonitor pénzügyi szakértői megválaszolják kérdéseid!