Számlavezetési díj

A Bankmonitor Jobb Tudni wikiből

A lakástakarékpénztárak havi számlavezetési díjat számolnak fel. Ez jelenleg 150 forint havonta függetlenül attól, hogy melyik futamidőt, milyen összegű megtakarítást és melyik pénztárat választjuk.

Kapcsolódó fogalmak

Lakástakarékpénztár

A lakástakarékpénztár egy olyan szakosított hitelintézet, amely kizárólagosan lakáscélú betétek gyűjtésével és lakáscélú hitelek folyósításával foglalkozik. A rendszer specialitása az állami támogatás, aminek keretében minden előtakarékoskodó betétjét 30%-kal egészíti ki az állam, amely alanyi jogon jár, adószám szükséges csupán hozzá. A betétekre a pénztár kamatot is fizet, továbbá kedvező hitellehetőséget is biztosít a megtakarítók számára.

Számlanyitási díj

A lakástakarékpénztári szerződések esetében a teljes szerződéses összeg (azaz a megtakarítási és hitelrész) 1%-át kell kifizetni számlanyitási díjként. Ám sok esetben akció keretén belül ennek elengedik bizonyos részét, vagy egészét. Az akció lehet egy időszakra szóló feltétel nélküli (mindenkinek jár), vagy feltételhez kötött. Ilyen feltétel lehet többek között kapcsolt termék kötése (pl. bankszámla, hitelkártya), vagy valamilyen szolgáltatás igénybe vétele (pl. SMS szolgáltatás), vagy több szerződés egyidejű kötése.

Lakástakarék kalkulátor

Keress 4 lakástakarék közel 40 ajánlata közül. Kalkulálj!

Lakástakarék kalkulátor

Valami nem érthető?

A Bankmonitor pénzügyi szakértői megválaszolják kérdéseid!